STOL-11.08.2019

Poštovana planinarska ekipa !

Voditelj planinarske ekipe priprema odlazak na najviši vrh Karavanke-Stol na 2236 m/nv

U planinarskoj ekipi mogu se naći članovi koji budu mogli ispuniti neke uvjete a to je slijedeće:

-član mora biti  bez zdravstvenih poteškoća i sportskih ozljeda.

– kondicijski i psihofizički spreman

– mora imati planinarsku opremu : planinarske čizme,planinarske štapove,planinarski ruksak.

– da je član aktivan na planinarskim pohodima koje udruga organizira

-pridržavati se obavijesti i upute koje su važne za ovaj uspon a glase:

Član je svojom prijavom za planinarenjem potvrdio:da je upoznat sa svim detaljima izleta, da je zdrav i da nema kronične bolesti koje nije prijavio voditelju planinarenja; te da je psihofizički spreman za napore na izletu,da će slušati sve u dobroj namjeri izrečene upute voditelja  na terenu, te da svojim djelovanjem neće ugrožavati druge članove planinarenja. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na terenu, planinarenje se može otkazati najkasnije 12 sati prije polaska na izlet. Član može otkazati sudjelovanje na planinarenje do tri dana prije polaska na put. Voditelj prije polaska na planinarenje provjerava opremu sudionika izleta; ako netko nema opremu u skladu s zahtjevima iz najave , voditelj je dužan takvoj osobi zabraniti sudjelovanje na planinarenje. Zbog iznenada pogoršanih vremenskih uvjeta na terenu voditelj ima pravo promijeniti smjer kretanja i krajnje odrediše, odnosno može prekinuti odvijanje planinarenja. Zbog problema sa zdravstvenim stanjem jednog od članova voditelj donosi odluke: određuje članove  koji će se pobrinuti za ugroženog člana, odnosno, u krajnjoj nuždi, prekida planinarenje. Sudionik planinarenja mora biti član S.R.U.Z.-a.  Član koji ima planinarsku člansku iskaznicu od PD Sv.Roka mora imati sa sobom za vrijeme planinarenja

Kada član utvrdi da ispunjava ove uvjete može se prijaviti za odlazak na planinarski pohod  u vremenskom roku koji zadaje voditelj planinarenja.

Više informacije o samom planinarsko pohodu i termin prijava biti će objavljene na vrijeme i o tome članovi će biti obaviješteni.